Visma heeft een overeenkomst getekend met Main Capital om Onguard, marktleider in order-to-cash-cloudoplossingen in Nederland, over te nemen. De overname versterkt de positie van Visma op de Nederlandse markt en stelt Onguard in staat zijn platform uit te breiden naar de rest van Europa.

Visma is de afgelopen jaren gestaag gegroeid op de Nederlandse markt en breidt vandaag zijn aanwezigheid verder uit door Onguard’s order-to-cash-oplossingen toe te voegen als strategische aanvulling op zijn cloudoplossingen voor onder meer financieel management, hrm, spend management en e-overheidsoplossingen in Nederland. Onguard sluit aan bij de familie van bekende Nederlandse merken binnen de Visma group, waaronder Visma Connect, Visma Raet, ProActive, Visma Idella, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort, Circle Software en Visma Roxit.

Onguard, gevestigd in Amsterdam, is een Europese marktleider in cloudgebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een end-to-end productsuite, variërend van oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso. Door een combinatie van Onguard’s kernplatform en partnerproducten kan het bedrijf een flexibele, horizontale oplossing bieden die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen in diverse branches. Het bedrijf bedient meer dan 30.000 zakelijke gebruikers binnen 600 bedrijven, waaronder Aon, Schiphol, BMW en LLOYDS Bank.

Visma neemt Onguard over van Main Capital, een strategische investeerder in de Noordwest-Europese software-industrie. Door het leiderschap van Main Capital, de acquisitiestrategie en de focus op partner- en reseller-ecosystemen in de afgelopen zes jaar, heeft Onguard een consistente groei doorgemaakt.

‘We zijn verheugd om ons bedrijf binnen de Visma group verder te kunnen ontwikkelen. Visma’s internationale aanwezigheid en het brede productaanbod zullen ons helpen ons platform verder te verbeteren, onze klanten en medewerkers nieuwe mogelijkheden te bieden en onze groeidoelstellingen te bereiken. We kijken uit naar de mogelijkheid om ons bereik op de Europese markt uit te breiden’, zegt Marieke Saeij, ceo van Onguard.

‘De order-to-cash-waardeketen is voor ons een strategische prioriteit. Daarom zijn we verheugd om Onguard te mogen verwelkomen bij de Visma-familie. De cloudoplossingen van Onguard zijn een goede aanvulling op onze oplossingen in Nederland. We zien ook goede kansen om samen te groeien in de rest van Europa’, zegt Eivind Gundersen, divisiedirecteur van Visma Commerce Solutions.

‘Ik ben er trots op dat Onguard zich bij de groeiende Visma-familie heeft aangesloten en daarmee de keuzevrijheid voor klanten verder vergroot. Hun toonaangevende platform geeft klanten overzicht en controle over hun betalingsprocessen en cashflow, met behoud van duurzame klantrelaties’, zegt John Reynders, Country Director van Visma Nederland.

Welke voordelen ontstaan er door de verkoop?

We zijn verheugd om onze business voort te zetten en verder te laten groeien binnen de Visma groep. De internationale aanwezigheid en het brede aanbod van producten biedt mogelijkheden om ons platform verder te ontwikkelen, biedt kansen voor klanten en medewerkers en zorgt voor verdere groei. We kijken er naar uit om onze positie als innovatieve aanbieder van order-to -cash software voort te zetten en deze verder uit te breiden binnen Europa.

Waarom heeft Visma besloten Onguard te kopen?

Het order-to-cash process heeft strategische prioriteit voor Visma. De cloud oplossingen van Onguard vormen een complementaire oplossing in het cash-flow en financieel service portfolio van Visma in Nederland. Visma en Onguard zien daarnaast grote mogelijkheden om samen verder te groeien binnen Europa.

Is er een impact op mijn bestaande contract met Onguard?

Nee, bestaande contracten tussen Onguard en onze klanten veranderen niet. Onguard blijft een zelfstandige juridische entiteit binnen de Visma groep.

Zijn er consequenties voor bestaande partner overeenkomsten?

Nee, bestaande contracten tussen Onguard en onze partners veranderen niet. Onguard blijft een zelfstandige juridische entiteit binnen de Visma groep.

Hoe en wanneer zijn klanten en stakeholders geïnformeerd?

Op 20 februari 2020 zijn alle stakeholders geïnformeerd, telefonisch of per mail. Een persbericht is op diezelfde dag om 13 uur gepubliceerd.

Over Visma 

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met 10.000 medewerkers en een omzet van 1.5 miljard euro in 2019 is Visma een van de grootste softwarebedrijven van Europa.

Visma in Nederland

Visma is de afgelopen Jaren gestaag gegroeid in de Nederlandse markt. Onguard wordt onderdeel van een groep met bekende Nederlandse merken zoals Visma Connect, Visma Raet, ProActive, Visma Idella, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort en Visma Roxit.

Bron: Onguard