EDR Credit Services (EDR) heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Assensia, de marktleider in Nederland op het gebied van Credit Analytics. Door de overname breidt EDR haar expertise op het gebied van Big Data & Predictive Analytics voor Credit Management flink uit.

Het kantoor van Assensia is gevestigd in Amersfoort, het bedrijf is opgericht in 2009. Het bedrijf richt zich op Credit Management-afdelingen van verzekeraars, overheidsinstellingen, financiële instellingen, retail-organisaties, energiemaatschappijen en Credit Management-dienstverleners zoals incassobureaus en deurwaarderskantoren. De onderneming ontwikkelt oplossingen voor credit management op het gebied van monitoring, predictive analytics, artificial intelligence en data-driven optimalisatie van debiteurenbeheer- en incassoprocessen.

Assensia helpt haar opdrachtgevers creditmanagement processen te voorspellen en te optimaliseren en implementeert hiervoor succesvol haar Credit Analytics Suite, waar onder andere het bekende IncassoMonitor-product en Smart Distribution ook onderdeel van is.

EDR legt zich toe op verstrekking van informatie die kredietrisico’s reduceert en beheersbaar maakt. EDR biedt innovatieve oplossingen op het gebied van consumenten- en bedrijfsinformatie en herincasso. Het intelligent gebruikmaken van data en IT-kennis heeft een leidende positie opgeleverd in het beheer van consumentendata.

Assensia wordt, met behoud van eigen naam, onderdeel van EDR en blijft zich focussen op het ontwikkelen van Credit Analytics oplossingen. Door de overname kunnen klanten nog beter kredietrisico’s reduceren door de combinatie van de EDR Databank en Credit Analytics oplossingen van Assensia.

Wilt u meer weten?

EDR Credit Services
de heer Maarten Pieter Remmen
Loire 180
2491 AL Den Haag
+31 (0)70 452 52 52
mremmen@edrcreditservices.nl

Assensia
de heer Ron Torrico
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
+31 (0)33 820 02 72
ron.torrico@assensia.com

Bron: Assensia