De Raad van bestuur van Intrum Justitia AB heeft besloten dat Mikael Ericson de CEO en van het gefuseerde Intrum Justitia AB en Lindorff zal worden. Het besluit is op 7 juni 2017 genomen, in overeenstemming met de voorgestelde nieuwe bestuursleden die genomineerd zijn door het Nomination Committee.

Erik Forsberg, de huidige CFO van Intrum Justitia, zal zijn functie als CFO blijven bekleden nadat de bedrijven zijn gefuseerd.

Mikael Ericson’s ervaring en expertise, gecombineerd met de continuïteit die hij zal bieden, maakt hem uitermate geschikt om het samengevoegde Intrum Justitia en Lindorff te leiden. Het gecombineerde bedrijf zal haar voordeel behalen door de kansen de fusie biedt, in zowel groei en de uitbreiding binnen de Credit Management Services industrie, zei Lars Lundquist, Chairman of the Board of Intrum Justitia.

In november 2016 hebben Nordic Capital VIII, op dit moment de indirecte grootaandeelhouder van Lindorff, en de Board van Intrum Justitia aangekondigd de twee bedrijven te willen fuseren. Het gecombineerde bedrijf zal de grootste speler zijn in de Credit Management Services industrie en zal opereren in 23 landen met ongeveer 100 duizend opdrachtgevers die actief zijn in verschillende industrieën.

“We hebben het geluk gehad de keuze te mogen maken tussen twee uitermate geschikte kandidaten die zowel de ervaring als de skills hebben. We kijken ernaar uit om samen te gaan werken met Mikael wie van beide bedrijven één entiteit moet maken wanneer de fusie een feit is. Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn oprechte dank te uiten naar Klaus-Anders Nysteen voor de geweldige prestatie die hij geleverd heeft om Lindorff naar een hoger niveau te brengen wat betreft de uitbreiding en verbetering van diensten” – Kristoffer Melinder, Managing Partner NC Advisory AB, adviseur voor de Nordic Capital Funds.

“Ik ben toegewijd aan het succes van deze combinatie. Samen met de professionele en gemotiveerde mensen van zowel Lindorff als Intrum Justitia, heb ik het genoegen gehad om de afgelopen zes maanden een stevig platform te creëren voor het komende integratieproces. Realiserend dat het een teamprestatie gaat worden om de volledige potentie van het gecombineerde bedrijf te benutten en een team waar ik trots op ben te mogen leiden wanneer de fusie rond is.” – Mikael Ericson 

Zowel Mikael Ericson als Klaus-Anders Nysteen zullen CEO’s blijven van beide bedrijven totdat de deal rond is. Daarna is het voorgenomen dat Klaus-Anders Nysteen Senior Advisor wordt voor de Nordic Capital Funds.

De fusie is op dit moment nog in afwachting van concurrentievrijstelling door de Europese Commissie. De uitspraak wordt op 12 juni 2017 verwacht. De transactie wordt naar verwachting  in het tweede kwartaal van 2017 definitief gesloten.

Mikael Ericson is sinds maart 2016 CEO van Intrum Justitia en heeft in de afgelopen 30 jaar verschillende Senior Management functies bekleedt in de financiële sector .

Bron: Lindorff

Gerelateerd: The European Commission has approved the combination of Intrum Justitia and Lindorff