Voor wie nog nooit de Credit Expo bezocht heeft en er wellicht zelfs nog nooit eerder van heeft gehoord, leek het ons als redactie van Credit Expo aardig om een kort artikel te wijden aan wat dit event bezoekers allemaal te bieden heeft.

Credit Expo staat dit jaar in het teken van creditmanagement en digitale transformatie en vindt op donderdag 7 november 2019 plaats in het NBC te Nieuwegein. Voor meer informatie ga naar: www.creditexpo.nl

Wat is Credit Expo?

Credit Expo is van oudsher een vakbeurs in Nederland (en later ook België) die zich richt op de  creditmanagementsector. Credit Expo heeft tot doel een kennis- en netwerkevent en te zijn voor met name creditmanagers, creditcontrollers en andere specialisten die direct of indirect bij het creditmanagement in hun onderneming of organisatie betrokken zijn. Daarnaast is Credit Expo een platform voor de deelnemende partners, die tijdens het event hun nieuwste producten, diensten en inzichten aan de markt c.q. bezoekers willen tonen.

Credit Expo bezoeken = Keuzes maken

De ervaring leert dat de dag vaak bijna letterlijk voorbij vliegt, omdat er zoveel te doen is  en te zien, te praten en te luisteren valt. De veelzijdigheid van de presentaties (30+), de aanwezige partners (40) en professionele bezoekers (1000+) zorgen ervoor dat er genoeg te kiezen valt. En de traditionele netwerkborrel op het eind ontbreekt uiteraard ook niet. Om maximaal profijt uit de dag te halen is het zeker aan te bevelen om vooraf te bepalen wat u – als bezoeker – op deze dag wilt doen. Met welke bedrijven / dienstverlenende partners wilt u spreken of kennismaken en welke presentaties sluiten aan bij uw (professionele) interesses? Maak dus voor uzelf een kort overzicht, zodat u de kans om iets te missen tot een minimum beperkt. U kunt het volledige programma en de aanwezige partners hier bekijken:

>> Bekijk hier het programma
>> Bekijk hier de exposantenlijst

Is Credit Expo de moeite waard om er een dag ‘vrij’ voor te nemen?

Als redactie en organisatie van Credit Expo zullen wij dit natuurlijk direct positief bevestigen, maar het leek ons beter om creditmanagers te vragen wat zij van Credit Expo vinden. In de afgelopen maanden hebben wij diverse door de wol geverfde (internationale) creditmanagers gevraagd naar hun ervaringen omtrent creditmanagement en digitalisering, maar ook wat Credit Expo voor het vak betekent. Hun antwoorden kunt u hieronder lezen:

Willibrord van Leeuwen, European Credit Manager, Wolters Kluwer

“Het mooie aan de expo is dat het naast een informatiedag voor de beslissers vooral ook interessant is voor de uitvoerende mensen in ons vak. Al jaren wordt er gepoogd Credit Management uit de grijze pakken sfeer te krijgen en vooral jonge mensen warm te maken voor ons metier. Naast alle activiteiten van de VVCM op dit gebied is het toch vooral de Expo die op laagdrempelige manier laat zien hoe divers ons vak is en dat je kunt starten als junior collector maar door kunt groeien tot de Credit Manager van een multinational. De Expo is een mooie mengeling van wat er actueel is in ons vak en wat er in de toekomst mogelijk is. Iedere credit manager die zichzelf serieus neemt moet zijn mensen dit dagje uit gunnen.”

Arnold Geelhoed, Head of Group Credit Control, Mantrac Unatrac Group, Dubai

“De credit expo is een mooie gelegenheid om te netwerken en tegelijkertijd kennis opdoen van vakgenoten c.q. op de hoogte worden gebracht over de laatste diensten in ons vakgebied. Helaas ben ik dit jaar zelf niet in staat om Credit Expo bij te wonen, maar ik kan dit iedereen aanbevelen!”

Anil Ramlal, Global Credit & Collections Manager, International Flavors & Fragrances Inc.

“Credit Expo is een mooi en belangrijk platform voor credit professionals van alle niveaus. Naast het zien van de huidige en toekomstige ontwikkelingen, is het ook een evenement om in ontspannen sfeer van elkaar te leren en ervaringen te delen. Een belangrijke dag voor het vakgebied, met goede en afwisselende producten en diensten. Op zo’n dag zie je hoe divers ons vakgebied is en hoe belangrijk de rol is die wij vervullen binnen de organisatie. Een onmisbaar evenement en een must voor de credit professional!”

Wilma Arends, Creditmanager, Heras

“De Credit Expo is voor mij persoonlijk een heel belangrijk evenement om te netwerken, maar ook om rond te kijken welke vernieuwingen er zijn, te praten met allerlei partijen over hoe zij nu werken. Interessante sessies bijwonen, en ook de mensen uit mijn team de mogelijkheid geven hier naar toe te gaan, en hun kennis te verbreden. Ik ga er ieder jaar met plezier naar toe.”

René van Mil, interim credit (risk) manager

“Een nuttige en leuke manier om up-to-date te blijven, zowel inhoudelijk als qua netwerk. Ik ben er dit jaar dan ook graag weer bij.”

Peter van Hanegem, EMEA Credit Manager / MD, Belkin International

“De Credit Expo is voor mij een evenement waar alle spelers in onze bedrijfstak samen komen. Het is een jaarlijkse ontmoetingsplek om zakelijke contacten weer eens ‘live’ te ontmoeten  en bij te praten met (oud)-collega’s. Het is ook een plek waar ik altijd weer inspiratie opdoe,  hetzij bij een van de presentaties of door een gesprek met een collega. Kortom gewoon een must voor de (toekomstige) credit manager die zijn vak serieus neemt!”

Wilt u Credit Expo meemaken en discussiëren of van gedachten wisselen met vakgenoten en/of dienstverlenende bedrijven over de (uw) toekomst van credit management? Bent u werkzaam als bijvoorbeeld creditmanager of finance manager (zie ook “doelgroep” hieronder), dan bent u van harte welkom om op 7 november aanstaande in het NBC te Nieuwegein kosteloos deel te nemen aan Credit Expo.

Bron: Creditexpo.nl

Credit Expo is bestemd voor eindverantwoordelijken, beleidsbepalers en eindgebruikers van producten en diensten op het gebied van creditmanagement. Als u tot de doelgroep behoort heeft u gratis toegang tot Credit Expo. Zet donderdag 7 november alvast in uw agenda en registreer u vandaag nog!