In de Algemene Leden Vergadering van de VVCM is Jolanda Ooteman uitgeroepen tot VVCM Credit Manager van het Jaar 2019. Jolanda heeft gedurende haar carrière vele facetten van credit management onderzocht en in de praktijk toegepast. Ze heeft al veel ‘battles’ gevoerd en mooie resultaten bereikt in het credit management van Fource Automotive in Nederland. Haar nieuwste missie: het opzetten van credit management in België en Frankrijk.

De jury bestond uit Jean Gieskens (Hoofddocent VVCM Opleidingen), Cees Jansen (Voorzitter VVCM), René Krüse (Managing Director bij Vliegasunie BV), Tatjana Milic (Credit Manager a.i. & Bestuurslid VVCM), Arjan Pezarro (Credit Manager ai.i. & Penningmeester VVCM) en Casper Sonnega (Credit Manager van het Jaar 2016). Het kiezen van de winnaar was wederom geen eenvoudige opgave voor de jury, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één credit manager winnen. ‘Jolanda is met haar aanstekelijke enthousiasme voor credit management een geweldige ambassadeur voor het vakgebied’, aldus VVCM- en juryvoorzitter Cees Jansen.

Namens het bestuur en redactie van de VVCM willen wij Jolanda van harte feliciteren met deze mooie overwinning en hopen dat de prijs ook anderen zal stimuleren en motiveren om credit management verder in organisatie te verankeren. Lees een interview met Jolanda Ooteman in de volgende editie van vakblad De Credit Manager!

Bron: VVCM / Credit Expo